Urban Sport Park Vathorst

content decor

Urban Sports Park Vathorst 


"Het leuke aan Urban Sports is dat het heel sociaal is; al sportend leer je van elkaar."


Al voordat het Urban Sports Park Vathorst werd aangelegd kwam het al in de media. Initiatiefnemer Franck Bakker is zelf verwoed calisthenicsbeoefenaar en kwam in zijn zoektocht via Anja van Dillen (buurtnetwerker bij Indebuurt033) snel met de juiste mensen in contact. Het park kon gerealiseerd worden door subsidies vanuit Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. Het park paste in het wijkplan Vathorst als het gaat om de doelgroep jeugd van 12 jaar en ouder.  
Feestelijke opening


Op Goede Vrijdag (19 April 2019) werd het eerste Kratos park feestelijk geopend. Het was prachtig weer en een dag vol sport, gezelligheid & plezier. Van 14:00 tot 17:00 uur stonden er een Calisthenics Freestyle & Ninja Warrior demonstratie, hang challenge en push up workshop op de planning. Ook was er een DJ aanwezig,  kwam wethouder Hans Buitelaar langs & was er gratis fruit en sportdrank aanwezig; wat een feest!

De toeschouwers stonden vol verbazing te kijken naar hetgeen dat mogelijk is met het mensenlijk lichaam, toen de calisthenics atleten hun kunsten vertoonden. Ook Team Urban Sky liet zien wat allemaal mogelijk is op de Salmon Ladder, Supersnake en Spinners, tijdens de Ninja Warrior demonstratie. Franck daagde de kinderen uit om zo lang mogelijk te hangen aan de stangen en de top 3 won een leuk presentje. Hij gaf daarnaast een opdruk workshop en werd er geïnterviewd door Vathorst TVJong & oud


Sindsdien is het park uitgebreid in gebruik genomen door een Crossfit club, verschillende Calisthenics beoefenaars en omwonende kinderen & volwassenen. Jong en oud maken er gebruik van de verschillende toestellen. Franck gaf er een tijd 2 keer per week les en een groepje fanatiekelingen was dagelijks in het Urban Sports Park Vathorst te vinden!Locatie:


Het park ligt aan de achterkant van Sporthal De Brink.

Adres: Wezeperberg 6, 3825 DJ Amersfoort.

Coverfoto door Wil Groenhuizen