WSWCF World Cup stage in Veldhoven

content decor

De 1e World Cup stage in Nederland


Namens de World Street workout & Calisthenics Federation kreeg RoyalBarzz de eer om een van de World Cup stages in 2019 voor de aller eerste keer in Nederland te organiseren. Hiervoor werd samen met een aantal vrijwilligers het calisthenics park in Veldhoven omgetoverd tot een van de officiële kwalificatie stages voor de Street Workout World Cup Super Finale in Hong Kong! 20 internationale top calisthenicsatleten deden mee aan dit toernooi & de top 3 kwalificeerde zich voor deze ‘Super Finals’ op 23 November. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Nijha.  


Op zaterdag 17 augustus 2019 waren 20 ongelooflijke freestyle calisthenicsatleten uit 10 verschillende landen klaar voor de strijd. De geselecteerde atleten kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Ierland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Litouwen, Argentinië & Israël. Het publiek kon die zaterdag rekenen op een indrukwekkend spektakel en ondanks de regen kwamen er dan ook vele mensen opdagen. Er werden bizarre kunsten vertoond en naarmate er verschillende rondes gestreden werd nam de spanning toe. De kracht, lichaamscontrole & doorzettingsvermogen, je houdt het bijna niet voor mogelijk.

 

Top 3


Uiteindelijk bleven er 3 winnaars over, namelijk Julio mieza Gutierrez-solana uit Spanje werd eerste, Maghenry Nahr uit Nederland werd tweede & Jamie Gerharty uit Ierland werd derde; deze heren zullen op 23 november deelnemen aan de super finals in Hong Kong. Wij wensen de heren veel succes met hun training, mentale voorbereiding & de strijd op de wedstrijd dag zelf!  


In de media


Op 29 augustus was er een interview over Calisthenics te zien met wereldkampioen Melanie Driessen op RTL 4 (Editie NL) inclusief beelden van de World Cup stage in Veldhoven. Er zijn ook interviews te lezen met RoyalBarzz en de Nederlandse Calisthenicsbond op de RTL website. Ook in het Eindhovens Dagblad verscheen een artikel, genaamd: “Royalbarzz zet Veldhoven op de Calisthenicskaart” & er verscheen zelfs een stukje in de Irish Daily Star krant over de prestatie van de Ierse Jamie Geraghty (Bar Monkey) die uiteindelijk 3e werd.
Video's & foto's


Rutger Franke van RJvisuals maakte (naast de beelden op RTL 4) ook een after movie (in 5 delen) van dit prachtige evenement en hij schoot een groot aantal foto’s die veelvoudig door atleten gedeeld werden op Instagram & Facebook! Bekijk het foto album van de WSWCF Streetworkout World Cup 2019 stage op de RoyalBarzz website.


Calisthenics Park Veldhoven - RoyalBarzz, geplaatst door Nijha: Van Aelstlaan 14, 5503 BD Veldhoven, Nederland